کنگره بین المللی سرطان پستان ۱۴۰۰

پاسخ به سوالات علمی متخصصان رشته جراحی پستان در کنگره بین المللی سرطان پستان توسط خانم دکتر نازی معینی فلوشیپ فوق تخصصی جراحی پستان.
​​​​​​​
برگزار کننده: مرکز تحقیقات سرطان پستان دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی مورخ ۴ تا ۶ اسفند ماه سال ۱۴۰۰



اونکوپلاستی

در گذشته‌ای نه چندان دور تصور می‌کردند که در سرطان پستان با تخلیه کامل پستان تومور ریشه کن شده و احتمال عود کمتر خواهد شد. تحقیقات زیادی انجام شد و نتایج اخیر مشخص نموده که حفظ پستان نه‌تنها خطر بیشتری به همراه ندارد بلکه بیماران طول عمر بیشتری داشته‌اند. در حال حاضر جراحی استاندارد سرطان پستان پارشیال ماستکتومی یا جراحی تومور با حفظ پستان می‌باشد.
«انکوپلاستی» ترکیبی از جراحی سرطان و جراحی پلاستیک است شامل تخلیه کامل تومور با حاشیه مناسب از بافت سالم و بازسازی همزمان با استفاده از فلپ‌ها و روش‌های ترمیمی و پلاستیک، به طوری که از نظر ظاهری بعد از جراحی قابل قبول بوده و در بسیاری موارد به علت لیفت همزمان سینه از نظر زیبایی وضعیت بهتری نسبت به قبل از عمل ایجاد خواهد شد. 
این ترمیم به دو شکل امکان‌پذیر است:
۱- در مواردی که توده کوچک است یا بیمار تمایلی به قرینه سازی و جراحی زیبایی پستان مقابل ندارد و از وضعیت ظاهری فعلی راضی است، انکوپلاستی به روشی انجام می‌‌شود که در حد امکان سینه مشابه سمت مقابل باشد که در برخی موارد این کار با استفاده از فلپ و بازسازی همزمان (روش های فوق تخصصی) صورت می‌پذیرد.
۲- در مواردی که بیمار تمایل به انجام جراحی زیبایی همزمان و کوچک نمودن یا لیفت هردوپستان دارد: جراحی ماموپلاستی یا لیفت به صورت کامل و دو طرفه انجام می‌شود و برش‌ها و تکنیک‌ها به روشی است که تومور با مارجین مناسب در حین جراحی خارج شود.
۳- انکوماموریداکشن: در تومورهای بزرگ با گرید پایین که کاندید شیمی‌درمانی قبل از عمل نباشند و همچنین در موتردی که شیمی‌درمانی قبل از عمل انجام شده و کماکان نیاز به خروج بخش بزرگی از پستان وجود دارد، گاه ماموپلاستی همزمان (انکوماموریداکشن) بهترین گزینه می‌باشد.