مطالبی راجع دمنوش‌ها

منوش یک اصطلاح جدید است که برای دم‌کرده‌ها به کار می‌رود که باید بدانیم همانگونه که برای سلامتی ما مفید هستند مصرف بی‌رویه آن‌ها نیز عوارض جانبی زیادی دارد.

دمنوش‌ها نسبت به جوشانده‌ها عملکرد ملایم‌تر و بالطبع عوارض کمتری دارند.
علی‌الرغم سودمند بودن دمنوش‌های گیاهی، مصرف خودسرانه آن‌ها می‌تواند بسیار خطر آفرین بوده و تهدیدی برای سلامت جامعه باشد.

همچنین بر اثر مخلوط کردن چند گیاه، خاصیت درمانی، اثرات تقویت کنندگی و آرام بخشی دمنوش‌ها افزایش یافته و گاهی هم از میزان عوارض جانبی گیاهان کاسته می‌شود. اما باید بدانید در مواردی هم تداخل اثر چند گیاه با یکدیگر می‌تواند از خواص دمنوش کاسته یا با ایجاد سمیت باعث بروز عوارض جزئی یا شدید در مصرف کننده شود.

با وجودی که دمنوش‌ها ترکیبات نسبتاً ضعیفی هستند ولی احتمال دارد بعضی از افراد با مداومت مصرف دمنوش‌ها دچار عوارضی ناخوشایند شوند.

همچنین دمنوش‌هایی که با عناوین مختلف شامل دمنوش لاغری و امثال آن به فروش می‌رسند حاوی داروهایی هستند که می‌توانند عوارض جدی داشته باشند.

دمنوش‌ها باید روی حرارت غیرمستقیم دم بکشند نه این که روی حرارت جوشانده شوند و از گیاهانی برای دمنوش استفاده کنید که خالص بوده و از مواد افزودنی در آن‌ها استفاده‌ نشده باشد.

برای دم کردن دمنوش‌ها قوری‌های چینی یا شیشه‌ای بهترین گزینه هستند و رنگ دهنده‌ها یا طعم‌دهنده‌های افزودنی در دراز مدت مضر خواهند بود.

یک دمنوش گیاهی وقتی بهترین تأثیر را دارد که براساس نوع و قسمت مورد استفاده گیاه، میزان و مدت زمان دم کشیدن و مصرف آن با توجه به مزاج فرد تعیین شده باشد، زمان دم کشیدن بستگی به بخشی از گیاه دارد که مورد استفاده است و گل‌ها کمترین و ریشه‌ها بیشترین زمان را برای دم کشیدن نیاز دارند.

دمنوش‌ها در عین دارا بودن خواص مفید ممکن است مضراتی هم داشته باشند لذا مصرف خودسرانه و روزانه دمنوش‌ها به هیچ وجه توصیه نمی‌شود.